Blog Jvanderlinde.net
Insights & meer

Fantast Rian van Rijbroek

Een heerlijk artikel vandaag op het Algemeen Dagblad, wat een enorme vooronderzoek heeft verricht (dank voor de heerlijke nieuwsgaring!) op fantast Rian van Rijbroek. Een zelfbenoemde IT security specialist die met verschillende video's zichzelf ten kakken heeft gezet. Waar gaat het precies om? En wat zijn de stakes hier? Rian van Rijbroek is samen Sanderink welk o.a Centric in Handen heeft. Centric is zo'n beetje HET IT bedrijf in de nederlandse samenleving die met name voor de overheid en consorten werkt. Een tikkie? Een paspoort? DigiD? Zijn doen het en voor tientallen jaren al met enorme opdrachten en aanbestedingen.

 

Centric zit in een hoop overheidsprojecten. Echter wordt Rian van Rijbroek hier aangesteld met een eigen security divisie. Even terug in de tijd. Het is 2018 en in nieuwsuur volgt een uitzending van Rian van Rijbroek die haar 'expertise' op de nederlandse televisie uit. Persoonlijk heb ik nog nooit zo'n aaneenschakeling van onzin gehoord, wat totaal ook niet klopt en wat sterk lijkt op de mindset van een fantast. Afijn, luister en oordeel zelf in een interview rond 2018. Het zette flink wat tongen op scherp.

 

 

 

Mocht je het allemaal te lang vinden, dan kan je de samenvatting in een andere video eens bekijken in waarin de door haar gestelde argumenten een flink onderuit gehaald worden. Zelfs ik als security expert op gebied van vele websites weet dat de door haar aangehaalde (waanzin) totaal niet overeenkomt met de werkelijkheid. Die leeft als een fantast. En laten narcisten nu rijk aan fantastvermogen zijn.

 

 

 

Wanneer je verder op google zoekt in met name stukken van haar boek, of haar interview, dan lees je dat bijna iedereen gelijk maakt van de door haar gestelde beweringen. De video vond ik eerlijk gezegd lachwekkend, maar sneu tegelijk. Naar mijn inziens lijdt Rian van Rijbroek aan een vorm van (extreme) narcisme. Narcisten hebben geen persoonlijkheid. Narcisten hebben 'voeding' nodig. Voeding in positieve of negatieve manier, en vaak van slachtoffers (welgekozen uiteraard) die een zekere zwakte hebben.

 

Kijken we naar alle vorige partners, dan hebben ze 1 ding in mijn inziens allemaal gemeen. Mensen met aanzien, macht, geld, maar vooral een zwakte. Een zwakte die een narcist op afstanden ruikt, en graag controle op uitoefent in de meest extreme manieren. Bedrijfsaccounts hacken, emails in derde persoon sturen, hoe administratie een enorm probleem is, en vervolgens zelf een oplossing inbrengen die geen enkele accountant goed zou keuren. Hou maar op. Deze vrouw moet eens nader onderzocht worden.

 

En het liefst per direct weggehaald worden van mensen die blind zijn door de spell in waarin ze leven. Juist ja. Onder het juk van een narcist leven is als onder een vloek moeten bewegen. Stap voor stap voor stap, weluitgekiend en vooral tactisch tewerk gaan. Nietwaar Rian? Sanderink is jouw appeltje voor de dorst. Sanderink is wellicht mentaal niet zo scherp meer, maar zijn nalatenschap is voor jou de houvast om door te gaan met wat je doet. Uiteindelijk wachten er miljoenen voor je klaar en niemand die het openlijk durft te vertellen.

 

Ik vat persoonlijk niet hoe een bedrijf zoals... ach ja. Die zullen het echtwel snappen en niet begrijpen waarom iemand zich zo onder een 'spell' laat leiden. Ik ben er geweest. Ik ken de klappen van de zweep. Ik heb me echter nooit voor het blok gezet door contracten te tekenen of huwelijkjes aan te gaan wat mij later ten nadele kon brengen. Een narcist speel je uiteindelijk uit, en verban je uit je leven. Dat is de enige manier. Want na Sanderink staat ongetwijfeld een nieuw slachtoffer al in de blokken. Zo overleven narcisten namelijk.

 

Het draait allemaal om "Supply". Een supply in de vorm van financieele middelen, machtspositie of een voetje ergens tussen de deur krijgen. Het zal me niets verbazen als daar een bizarre vorm van sex bij komt kijken. Sex zonder enige liefde. Sex met wellicht iets teveel passie dan goed voor je is. Maar wees gerust. Je kunt je ook ontbinden van een narcist. Het voelt even rot na een week of 2, maar je komt er wel bovenop. Ik spreek uit ervaring en ontdekte een nieuwe "ik" die ver boven de situatie van toen staat.

 

Wellicht is voor Sanderink even eruit wel een beste oplossing. Even geen Rian van Rijbroek meer om zich heen die al zijn energie opslokt, maar gewoon even back to basic. Laat het maar kermen en schreeuwen dat de wereld straks vergaat, de schreeuw van een narcist is voor mij iets om gewoon maar te negeren. Als je meer wilt weten over beschermen tegen een narcist, bekijk deze video eens. Er zijn namelijk wel echte professionals die weten waar ze het over hebben, en relaties met narcisten als geen ander herkennen.

 

Je kunt het Sanderink! Ontkoppel jezelf van dat mens. Lees ook eens Love bombing narcists.