Samenwerking zedenpolitie

Je zou niet snel de link kunnen leggen tussen een ontwikkelaar voor (erotische) websites en de zedenpolitie. Wat die twee met elkaar te maken kunnen hebben lijkt een raadsel. Toch is die er ooit een keer uit gekomen omwille een noodzaak aan de hand van enkele advertenties op websites binnen mijn eigen netwerk. Een uitleg van wat de zedenpolitie precies doet:

"Prostitutie is in Nederland legaal zolang het gaat om vrijwillige seks tussen volwassen. Gedwongen prostitutie is strafbaar. Misstanden zoals seksueel geweld en verkrachting komen vaak voor in de prostitutie. De politie richt zich op de opsporing en bestrijding hiervan."

In de breedste zin kan je er wel vanuit gaan dat alles wat met enige misstanden te maken heeft binnen de prostitutie, voor rekening van zedenpolitie is. Denk aan het uitbuiten van vrouwen, mensenhandel (het onder valse voorwendselen vrouwen naar NL toe halen en werkzaam zetten binnen de prostitutie) of vrouwen onder dwang aan het werk zetten. Allen zijn zeer kwalijke onderwerpen en het haalt zo'n beetje het ergste uit mij bij het zien van zulke situaties. Omdat ik reeds met zoveel seksbedrijven en onafhankelijke dames in contact sta, ben ik ergens ook interessant voor zedenpolitie en andere instanties. Iemand om zeg maar een beetje in de gaten te houden.

Ik heb een flink aantal websites dat zich richt op prostitutie. Denk aan bijv Prive2day.nl welk dagelijks duizenden bezoekers doet op gebied van erotische advertenties. Hier kan men zich gratis inschrijven en zelf een advertentie plaatsen. Deze advertentie is dan direct zichtbaar op een breed netwerk van (dochter) websites voor de maximale bereikbaarheid. Het adverteren van erotische diensten is een noodzakelijk iets; anders komt men ook niet aan de man en blijven afspraken dan ook achterwege. Soms komen door deze advertenties ook verdachte erbij. Met verdacht weet je eigenlijk al dat iets niet pluis is en een beetje onderzoek leert dat het inderdaad zo is.

Om een voorbeeld te geven: een oost-europese dame die net in Nederland is, 24 uur beschikbaar is voor erotische diensten, en nagenoeg een perfect nederlands geschreven advertentie neerzet. Dat is toch te goed om waar te zijn? In 75% van de gevallen is het inderdaad niet in orde. De advertentie is dan ook vaak geschreven door een derde partij die voor haar nagenoeg de advertenties uiteen plaatst. Het hoeft vaak nog niet eens zo te zijn dat er iets ernstigs aan de hand is, maar omdat het om 24 uurs service gaat, is het wel het verder uitpluizen waard. 24 uur kan namelijk betekenen dat die ene dame onder dwang staat en veel geld moet verdienen of onder hoge druk staat.

Zeer lage tarieven, of services zoals seks zonder condoom, kunnen een teken van onder druk staan zijn. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat het werkelijk zo is, maar de signalen leiden er toe dat er mischien wel iets aan de hand kan zijn. Zulke advertenties, worden dan ook van mijn netwerk verwijderd, nodige screenshots en bekende gegevens doorgespeeld naar Zedenpolitie. Zij mogen dat vanuit hier verder uit gaan zoeken. Ik wil mijn handen er persoonlijk niet aan branden verder dat er een potentieel risicogeval tussen zit. Het zelf op onderzoek uitgaan doe ik niet: dat is mijn taak ook nooit geweest. Soms is een melding zedenpolitie niet waardig, maar eerder die van de gemeentes.

Zedenpolitie is er eerder voor de hete zaken: de echt ernstige gevallen. Daar waar je net nog niet met een knuppel hoogstpersoonlijk langs wilt gaan. Ik ben zelf in verschillende situaties verzeild geraakt waar uitbuiting ook echt ter sprake was. Huur van een 2 bij 2 kamer voor ruim 2500 euro in de maand waar gewerkt en gewoond werd, 1200 euro voor 'website kosten' waar ze nooit om gegevraagd had, 600 euro voor eten en overige voorzieningen, bloedkokende situaties om eerlijk te zijn. Dat soort vrouwen werken zich dag in dag uit de apelazerus om vervolgens 80% richting einde van de maand in te moeten leveren naar hun gezaghebber.

Mensenhandel voorbeeld

Neen, het is niet mijn rol om als een prins op het witte paard prostituees te moeten gaan redden en te voorzien van een beter leven. Ik ben van mening dat goede info op het web voor iedereen beschikbaar moet zijn zodat men weet waar ze aan toe zijn alvorens ze zich in deze business willen storten. Het is geen parels en pracht zoals sommige magazines of artikels beweren. De andere kant van de medaille kent een vaak zure en vaak niet vertelde kant van het verhaal van hoe het er soms wel aan toe kan gaan. Als meiden zich in een benarde situatie bevinden, je kunt er altijd uitstappen, en er zijn voldoende kanalen voor hulp.

Ook de zedenpolitie kan je hier prima in doorverwijzen om uit de prostitutie te stappen. Mensen die kiezen om te werken als escort geef ik vaak ook het advies dit voor korte duur te beschouwen. Stel je plannen voorop, pak je geld, en stap weer uit deze business. Uiteindelijk trek jij als dame aan het langste eind als je eerlijk tegenover jezelf zult blijven. Ga niet aan de slag voor je vriend of voor een ander. Laat je ook niet beinvloeden door mensen die weinig goeds met je voorhebben. En belangrijker: zet je eigen geld zelf opzij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *