Gehackte website opruimen

Gebruikers krijgen soms een mededeling van hun hostingpartij dat een website gehacked is, en spam verstuurt. Ook kan een browser een melding geven over malware of andere virussen die worden aangeboden. Hoe ruim je dit op? En wat is een hack precies? Als eerst is het belangrijk om te weten dat iedere website gevoelig is voor hacken. Het gaat erom dat je de belangrijkste ‘deuren’ tot je website goed weet te beveiligen. Je hebt onsite-security, zoals populaire plugins in wordpress, maar ook off-site security, waarbij er op webserver niveau een bestand gehacked kan worden voor toegang tot de hele site. Mijn diensten bestaat uit o.a het opruimen & opschonen van een gehackte website, en voorkomen dat het opnieuw gebeurd. Het is belangrijk ook om te weten hoe ze erin komen.

Merendeels van de websites die dagelijks worden gehacked vind voor bijna alle gevallen plaats aan gevoelige, verouderde of niet bijgewerkte scripts of plugins. Een script is een stukje software dat een bepaalde functie heeft, maar ook gevoelig is voor bijv. bestands-upload, XSS gevoeligheid of SQL injectie. Wanneer een script een flaw heeft in 1 van de genoemde punten dan loopt een gehele website namelijk al risico. Een goed voorbeeld is WordPress. Dit is een veel gebruikt pakket met vele beschikbare plugins & thema’s maar waar vaak slecht tot geen audit wordt gedaan aan de plugins of thema’s op gebied van security. Zonder dat je het doorhebt kan je namelijk al een plugin activeren welk van nature al lek is en je hiermee jouw website voor vaak geautomatiseerde bots de deuren wagenweid openzet.

Hulp bij opruimen website

Bij een gehackte website dat bijv. spam of andere vormen van malware verstuurt is het belangrijk direct de website ‘opslot’ te zetten. Je loopt namelijk risico om door de browser gemarkeerd te worden als website met malware, of dat jouw ip adres in een blacklist raakt bij o.a email providers omdat je spam verstuurt zonder dat je het weet. Het probleem is dat je op dat moment of je klanten ook geen email meer kunnen versturen. Nog een nadeel is is dat tegenwoordig men je bestanden kan versleutelen met o.a ransomware. De enige manier om je bestanden en inhoud terug te krijgen is helaas tegen betaling aan criminelen. Als jouw website gehacked is en het probleem hardnekkig terug blijft komen, neem dan contact met mij op. Ik kan snel en daadkrachtig voor je werken en zorgen dat je website binnen no-time weer veilig is en draait zoals het hoort. Bij het opruimen van websites stuur ik je een log mee met hoe hackers toegang verkregen tot jouw website.

Merendeels van hacks vindt vaak plaats aan de hand van niet bijgewerkte installaties zoals wordpress, joomla, drupal of magento. Het is daarom belangrijk om niet alleen de website op te schonen maar ook toekomstige aanvallen te blokkeren. Het kan ook zijn dat het script van je website niet veilig genoeg meer is of dat de server op waarop je staat mischien zelfs gehacked is. In het geval van een gehackte server kan ik tegen speciale tarieven helpen op te schonen en zelfs onder te brengen bij adult hosting zodat je websites weer optimaal draaien.